נומו מזרני תינוקות- הסיפור שלנו
הכל התחיל משני פגים / סיפורו האישי של שלמה עבאדי
בתחילת 2001 נולדו לנו תאומים פגים בן ובת. שלושה חודשים מטלטלים בפגיה והנה אנחנו סוף סוף בבית.
יחד עם השמחה התעוררו אצלי חששות ופחדים. הדבר היקר לנו מכל נמצא עכשיו במקום מבטחים. האמנם? התחלתי לקרוא עוד ועוד מאמרים וחיפשתי אחר תשובות של מומחים.
כולם היו תמימי דעים, חשוב להשכיב את התינוק על הבטן להתפתחות המוטורית ועם זאת כדי להיות בטוח יש להשכיב על הגב. אז מה עושים?
באחד מימי החורף הקרים, כיסינו את הילדה והדלקנו רדיאטור, בבוקר גילינו שהילדה אינה אוכלת ומגלה אדישות, לאחר בדיקה קצרה אצל הרופא שאמר לנו "בישלתם את הילדה" נאמר לנו "שימו לב, המזרן מצופה שעוונית, זה כמו ניילון ולכן ביחד עם השמיכה נוצר אפקט חממה".
הבן שלנו שאובחן כבר בהתחלה בעיכוב התפתחותי, היה בהמלצת הרופאים כמה שיותר על הבטן בהשגחתנו. יום אחד, כאשר כבר ידע להתהפך לבד, שמענו רעש וחרחורים ומצאנו אותו במיטה, על הבטן, כאשר פניו בתוך שלולית והוא מתקשה לנשום.
כך נולד NUMU
כל אותה תקופה חיפשתי את המזרן האולטימטיבי עבורם.
לילה אחד בעודי בוהה בערוץ המדע, הופיעה על המרקע בת שבט אפריקאי כשעל גבה שק מחורר. בשק תינוק שזה עתה נולד הנושם מבעד החורים הזעירים, אוויר נכנס ויוצא באין מפריע. הלכתי לשון עם אותה התמונה ובבוקר סיפרתי לאישתי כי במקום לחפש טכנולוגיה ומודרנית, התשובה נמצאה בכלל אחורה בזמן.
כמה ימים לאחר מכן פגשתי במקרה את ד"ר אבנר גורן, רופא ילדים ומומחה לאלרגיות ילדים. עוד באותו השבוע ביקש דוגמה עבור פעוט עם אסתמה ובמהלך השנתיים הבאות הוביל ד"ר גורן סדרת מחקרים על המזרן בנושא קרדית אבק הבית, פינוי דו תחמוצת הפחמן (הנפלט בזמן נשימה), חימום יתר, אורתופדיה וסטריליזציה.
מאז ועד היום למעלה מ- 30,000 תינוקות זכו לשון על המזרן ועשרות אלפי הורים זכו לשון בשקט.
שלמה עבאדי